Vloerisolatie

Nooit meer koude voeten en het einde van een vochtige kruipruimte! In de winter kan in sommige huizen de vloer akelig koud worden. Als de kou in huis vanaf de grond optrekt, voelt dat niet behaaglijk. Herken je dit? Goede vloerisolatie of kruipruimte-isolatie beperkt warmteverlies en een onaangenaam koud optrekkende vloer.

Is jouw woning geschikt voor vloerisolatie?

Ben je benieuwd welke isolatiemogelijkheden bij jouw huis passen? Doe dan de online-isolatiecheck en krijg direct inzicht in jouw mogelijkheden.

Wat is vloerisolatie?

Heeft je huis een kruipruimte van minimaal 50 centimeter, die bereikbaar is via een luik? Dan kan vloerisolatie een interessante en rendabele (na-)isolatiemaatregel zijn. Woningen gebouwd voor 1990 hebben vaak geen (of verouderde) vloerisolatie. Dat is eigenlijk vreemd: de vloer van een woning is één van de grootste bronnen van warmteverlies.

Bij vloerisolatie met pur schuim wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd. Vloerisolatie is een vrij eenvoudige en snel gerealiseerde isolatiemaatregel die je gemiddeld terugverdient tussen de 7 en de 10 jaar.

Wij maken gebruik van HR IsoSpray HFO

HR IsoSpray HFO wordt vloeibaar tegen de onderzijde van de vloer gespoten. De schuimlaag is binnen enkele minuten uitgehard en vormt zich naadloos om elke oneffenheid. De isolatielaag is ook aan de bovenzijde van een betonnen vloer mogelijk. HR IsoSpray is een geslotencellig schuim. Dit is perfect om te gebruiken in ruimtes als een kruipruimte.

De voordelen van vloerisolatie

  • Vloerisolatie zorgt voor een scheiding tussen woon- en kruipruimte. Zo blijft de warmte in huis en trekt kou en vocht niet meer omhoog vanuit de kruipruimte.
  • Gemiddeld bespaar je met vloerisolatie ongeveer € 220,- per jaar op je gasverbruik.
  • Vloerisolatie zorgt voor een mogelijk beter energielabel, wat resulteert in hogere woningwaarde.
  • Het wordt meestal binnen één dag aangebracht, omdat het een eenvoudig proces is.

Heeft je huis vloerverwarming?

Dan is vloerisolatie een must. Iedere dag dat je vloer niet geïsoleerd is, is zonde van je geld.

Bron begeleidende cijfers: MilieuCentraal.

Interpolis helpt jou met isoleren.

Onze partners QBuild en Pluimers Isolatie zijn de experts. Zij verzorgen het advies en de uitvoering. Het isoleren van een woning is maatwerk, want geen woning is hetzelfde. De adviseur weet precies welke oplossingen er voor jouw woning het meest geschikt zijn.