Glasisolatie

Is jouw woning geschikt voor glasisolatie?

Ben je benieuwd welke isolatiemogelijkheden bij jouw huis passen? Doe dan de online-isolatiecheck en krijg direct inzicht in jouw mogelijkheden.

Wat is glasisolatie?

Huizen die gebouwd zijn voor 1980 werden vaak opgeleverd met enkel glas. Wanneer je kiest voor glasisolatie vervangen we alle ramen van enkel of dubbel glas voor HR IsoGlass. De ramen worden meestal binnen een dag vakkundig geplaatst en de glaslatten worden afgewerkt met grondverf.

Wij werken met HR IsoGlass

HR IsoGlass is het beste isolatieglas dat op de markt beschikbaar is; dubbel glas gevuld met argongas, wat zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Het glas isoleert aanmerkelijk beter dan normaal dubbel glas en zes keer beter dan enkelglas. Met HR IsoGlass kun je tot 14% op je energieverbruik besparen.

De afstandhouder verbindt beide glas helften met elkaar. Bij de meeste glassoorten is deze enkel van aluminium. Met de Warm Edge afstandhouder raakt het aluminium het glas niet meer, omdat deze volledig is bekleed met kunststof. Warmteverlies door geleiding via de randen van het glas is verleden tijd.

De voordelen van isolatieglas

  • Je voorkomt warmteverspilling. Een speciale seizoenencoating aan de binnenkant van het glas zorgt ervoor dat in de winter de warmte binnen blijft.
  • Minder koudestraling vanaf het raam. Dit resulteert in meer comfort in jouw woning en daarnaast een lagere gasrekening.

Bron begeleidende cijfers: MilieuCentraal.

Heb je nog andere vragen over de Isoleerwijzer?

Stuur een e-mail

klantenservice@​interpolis.nl

Interpolis helpt jou met isoleren.

Onze partners QBuild en Pluimers Isolatie zijn de experts. Zij verzorgen het advies en de uitvoering. Het isoleren van een woning is maatwerk, want geen woning is hetzelfde. De adviseur weet precies welke oplossingen er voor jouw woning het meest geschikt zijn.